Κάντε το μελάνι του εκτυπωτή σας να διαρκεί περισσότερο

Σε έναν κόσμο όπου το μελάνι του εκτυπωτή κοστίζει, θα ήταν καλό να βρείτε τρόπους, ώστε να διαρκεί περισσότερο. Εδώ, επισημαίνουμε εννέα απλούς τρόπους για να το κάνετε αυτό.

1. Χρησιμοποιήστε Πρόχειρη ή Οικονομική λειτουργία

Αν δεν εκτυπώνετε ένα επαγγελματικό έγγραφο που απαιτεί φινίρισμα υψηλής ποιότητας, η εκτύπωση σε πρόχειρη ή οικονομική λειτουργία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα δοχεία σας περισσότερο καιρό. Διαθέσιμο στους περισσότερους σύγχρονους εκτυπωτές, η πρόχειρη λειτουργία επιταχύνει τη διαδικασία εκτύπωσης και μειώνει την ποσότητα μελανιού ή γραφίτη που εφαρμόζεται στη σελίδα.

2. Ελέγξτε ξανά τα έγγραφα πριν πατήσετε Εκτύπωση

Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, οι εκτυπώσεις συχνά πρέπει να ελέγχονται, ώστε να επαληθεύεται κάποιο τυπογραφικό λάθος, κάτι που σπαταλά τόσο μελάνι όσο και χαρτί. Για να περιορίσετε τη σπατάλη, ελέγξτε ξανά έγγραφα και εικόνες πριν πατήσετε εκτύπωση.

3. Εκτύπωση σε Ασπρόμαυρο

Εάν εκτυπώνετε κυρίως έγγραφα μαύρου κειμένου, η μετάβαση σε εκτύπωση μόνο με μαύρη κασέτα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μελάνι και τόνερ. Έγχρωμο μελάνι και τόνερ χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μαύρου κειμένου και εικόνων, αλλά δεν χρειάζεται, γιατί έχει ως αποτέλεσμα την περιττή σπατάλη από τα έγχρωμα δοχεία.

4. Αλλαγή της γραμματοσειράς σας

Έχετε αγαπημένη γραμματοσειρά; Ίσως σκεφτείτε να την αλλάξετε, όταν ανακαλύψετε πόσο σπάταλες μπορεί να είναι ορισμένες γραμματοσειρές.

5. Μην αγοράζετε τον φθηνότερο εκτυπωτή

Η κακή απόδοση ενός φθηνού μηχανήματος, μπορεί να σημαίνει ότι θα καταλήξετε να ξοδεύετε περισσότερα σε τρέχοντα κόστη. Για την τέλεια ισορροπία οικονομικής τιμής και αποτελεσματικότητας, επιλέξτε έναν εκτυπωτή μεσαίας κατηγορίας που προσφέρει καλύτερα συνολικά αποτελέσματα.

6. Χρησιμοποιήστε φυσίγγια υψηλής ποιότητας

Νομίζετε ότι ένα φυσίγγιο είναι απλώς ένα φυσίγγιο; Μάλλον κάνετε λάθος. Ανάλογα με τη μέθοδο κατασκευής, ορισμένα δοχεία αποδίδουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από άλλα και μπορούν να παράγουν πολλές περισσότερες εκτυπώσεις. Όταν πρόκειται για την αγορά ανταλλακτικών δοχείων, επιλέξτε μια κασέτα OEM (κατασκευαστής γνήσιου εξοπλισμού) ή μια συμβατή υψηλής ποιότητας.

7. Αγνοήστε την προειδοποίηση ενοχλητικής χαμηλής μελάνης

Όταν το μελάνι των δοχείων σας εξαντλείται, εμφανίζεται συχνά ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας υπενθυμίζει το επίπεδο μελάνης ή γραφίτη που έχει εξαντληθεί. Ακολουθήστε τη συμβουλή μας – αγνοήστε αυτήν την προειδοποίηση και αντικαταστήστε την κασέτα μόνο όταν παρατηρήσετε πτώση στην ποιότητα εκτύπωσης. Συχνά, τα δοχεία θα εξακολουθούν να έχουν αρκετό μελάνι ή τόνερ για την παραγωγή εκατοντάδων εγγράφων.

8. Μην εκτυπώνετε τα πάντα

Σε μια εποχή που διέπεται από την ψηφιακή τεχνολογία, καθίσταται λιγότερο απαραίτητο να εκτυπώνετε κάθε έγγραφο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τιμολογίου ή κειμένου που συναντάτε. Αντί να σπαταλάτε το μελάνι ή τον γραφίτη σας παράγοντας περιττές εκτυπώσεις, διατηρήστε το ψηφιακό όπου μπορείτε, για να διατηρήσετε τα δοχεία σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

9. Συντηρήστε το μηχάνημά σας

Όπως με κάθε τεχνολογία, ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση είναι απαραίτητες για την καθημερινή απόδοση του εκτυπωτή σας. Για να διατηρείτε τον εκτυπωτή σας σε βέλτιστη κατάσταση, αναθέστε τον καθαρισμό του μία φορά το χρόνο από επαγγελματία τεχνικό εκτυπωτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.