Πώς να καθαρίσετε τον Inkjet εκτυπωτή σας σε 6 απλά βήματα

Εάν έχετε παρατηρήσει ατέλειες ή σημάδια σε πρόσφατες εργασίες εκτύπωσης, μην ανησυχείτε καθώς το πρόβλημα είναι απίθανο να είναι μηχανικό. Όπως τα περισσότερα ηλεκτρονικά υλικά στο σπίτι ή στο γραφείο, οι εκτυπωτές inkjet απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρούνται σε κορυφαία κατάσταση και να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Όταν αμελείτε να καθαρίζετε τον εκτυπωτή σας σε μεθοδικά διαστήματα, όχι μόνο θα επηρεαστεί η ποιότητα των μελλοντικών εκτυπώσεων, αλλά κινδυνεύετε να μειώσετε τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος σας.

Αν και θα συνιστούσαμε να καθαρίζετε τον εκτυπωτή σας σε έναν επαγγελματία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ακολουθεί ένας αναλυτικός οδηγός, για το πώς να παρακολουθείτε την καθαρότητα του εκτυπωτή σας inkjet.

Τι θα χρειαστείτε

Δεδομένου ότι οι εκτυπωτές inkjet χρησιμοποιούν μελάνι με βάση το υγρό κατά τη διαδικασία εκτύπωσης, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα χρειαστείτε πριν από τον καθαρισμό για να διασφαλίσετε ότι εσείς, τα ρούχα και το χαλί σας παραμένουν εντελώς απαλλαγμένα από λεκέδες.

Ρολό κουζίνας / χαρτοπετσέτα: Μίας χρήσης και ανθεκτικό, η χαρτοπετσέτα ή το ρολό κουζίνας είναι τέλειο για την αφαίρεση βρωμιάς από εσωτερικά εξαρτήματα, καθώς και της περίσσειας μελάνης από τις κασέτες εκτύπωσης.

Ποιοτικό καθαριστικό παραθύρων: Το καθαριστικό παραθύρων αφαιρεί τους λεκέδες μελανιού και στεγνώνει για να αφήσει ένα καθαρό, χωρίς ατέλειες φινίρισμα.

Λάδι εκτυπωτή: Σχεδιασμένο για τη λίπανση εσωτερικών εξαρτημάτων, το λάδι εκτυπωτή είναι απαραίτητο μέρος της τακτικής συντήρησης του εκτυπωτή και πρέπει να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό.

Προστατευτικά γάντια: Το μελάνι είναι εμφανώς δύσκολο να αφαιρεθεί από το δέρμα. φορέστε προστατευτικά γάντια για να αποφύγετε στη συνέχεια το τρίψιμο του δέρματος.

Έχοντας όλα τα παραπάνω εργαλεία και εξοπλισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να αναφέρουμε το εξής: τα εσωτερικά εξαρτήματα του εκτυπωτή είναι εύθραυστα και ότι οποιαδήποτε επακόλουθη ζημιά είναι ακριβή για την επισκευή. Εάν έχετε αμφιβολίες, επικοινωνήστε με τον τοπικό επαγγελματία συντήρησης εκτυπωτών.

Βήμα 1: Αφαιρέστε τα δοχεία μελανιού και απενεργοποιήστε το μηχάνημα

Για να αφαιρέσετε τα δοχεία μελάνης από έναν εκτυπωτή inkjet, το περίβλημα του δοχείου χρειάζεται συχνά να τοποθετείται στο κέντρο της ράβδου σταθεροποίησης. Στους περισσότερους εκτυπωτές, εάν ανοίξετε το μπροστινό μέρος του μηχανήματος, το περίβλημα συχνά επανατοποθετείται αυτόματα – επιτρέποντάς σας να εξάγετε τα δοχεία. Μόλις το κάνετε αυτό, απενεργοποιήστε τον εκτυπωτή από το ρεύμα.

Βήμα 2: Καθαρίστε τα δοχεία

Αφού αφαιρέσετε τα δοχεία από τον εκτυπωτή, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι είναι φραγμένα με περίσσεια μελάνης γύρω από την κεφαλή εκτύπωσης. Για να το αφαιρέσετε, πάρτε μία χαρτοπετσέτα, ψεκάστε με καθαριστικό τζαμιών και σκουπίστε απαλά την κασέτα, φροντίζοντας να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια μελάνης. Εφόσον έχει αφαιρεθεί όλο το μελάνι, τοποθετήστε το στη μία πλευρά σε ένα άλλο φύλλο χαρτοπετσέτας.

Βήμα 3: Καθαρίστε την κορδέλα

Η κορδέλα είναι αναπόσπαστο στοιχείο του εκτυπωτή inkjet και θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να διασφαλίζεται η βέλτιστη λειτουργικότητα. Χρησιμοποιώντας μία χαρτοπετσέτα εμποτισμένη με καθαριστικό τζαμιών, σκουπίστε απαλά τυχόν μελάνι ή υπολείμματα από την κορδέλα. Φροντίστε να το κάνετε αυτό απαλά – οι κορδέλες inkjet είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και δαπανηρές για επισκευή ή αντικατάσταση σε περίπτωση ζημιάς

Βήμα 4: Καθαρίστε το περίβλημα της κασέτας

Δεδομένου ότι το περίβλημα του δοχείου συγκρατεί τα δοχεία μελάνης στη θέση τους, είναι φυσικό να είναι επιρρεπής στη συσσώρευση βρωμιάς. Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα (καθώς και μια μπατονέτα για τις δυσπρόσιτες περιοχές), σκουπίστε το περίβλημα της κασέτας με καθαριστικό παραθύρων για να αφαιρέσετε μελάνι, βρωμιά και υπολείμματα.

Βήμα 5: Λιπάνετε τη ράβδο σταθεροποίησης

Περνώντας απευθείας από το κέντρο του εκτυπωτή, η ράβδος σταθεροποίησης επιτρέπει στα δοχεία μελανιού να ταξιδεύουν εμπρός και πίσω στη σελίδα, κατανέμοντας μελάνι όπου χρειάζεται. Για να διασφαλίσετε την πλήρη λειτουργικότητα και την ομαλή λειτουργία, είναι σημαντικό να λαδώνετε τακτικά τη ράβδο σταθεροποίησης. Για να το κάνετε αυτό, ρίξτε μερικές σταγόνες λαδιού εκτυπωτή στη ράβδο, ενώ μετακινείτε χειροκίνητα το περίβλημα του δοχείου κατά μήκος της ράβδου για να απλωθεί ομοιόμορφα το λάδι.

Βήμα 6: Τοποθετήστε ξανά τις κασέτες

Αφού έχει αφαιρεθεί με επιτυχία όλη η ορατή σκόνη και βρωμιά από τον εκτυπωτή σας, ενεργοποιήστε τον και τοποθετήστε τα δοχεία. Στη συνέχεια, εκτελέστε οποιουσδήποτε ελέγχους ευθυγράμμισης φυσιγγίων όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή – και τελειώσατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.