Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ επώνυμων και συμβατών δοχείων μελάνης

Τι σημαίνει OEM

Το ακρωνύμιο “OEM” σημαίνει Original Equipment Manufacturer. Οι μάρκες OEM σε αυτήν την περίπτωση είναι οι HP, Epson, Canon, Brother,Lexmark, Xerox, Oki, Dell, κ.λπ. – βασικά, εταιρείες που παράγουν εκτυπωτές καθώς και τα δοχεία και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται από τους εκτυπωτές.

Οι καταναλωτές βρίσκουν τα δοχεία και τα αναλώσιμα OEM εξαιρετικά υπερτιμημένα και αναζητούν πρακτικές εναλλακτικές λύσεις που δεν είναι OEM.

Εάν έχετε αγοράσει μελάνι ή τόνερ εκτυπωτή στο διαδίκτυο, θα γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Με διαφορά, οι πιο γνωστές είναι οι επώνυμες κασέτες, γνωστές και ως αυθεντικές κασέτες (OEM). Τα δοχεία εκτυπωτών OEM (κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού) έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τον ίδιο κατασκευαστή του εκτυπωτή σας.

Το πρόβλημα: Τα δοχεία μελάνης και γραφίτη (toner) γνήσιου (OEM) είναι πολύ ακριβά. Μετά από λίγες μόνο αντικαταστάσεις, καταλήγουν να κοστίζουν περισσότερο από την τιμή του εκτυπωτή, καθιστώντας την αντικατάσταση των κασετών μελάνης ή τόνερ μια δύσκολη απόφαση.

Η λύση: Εδώ εμφανίζονται τα ανακατασκευασμένα και συμβατά μελάνια.

Τα ανακατασκευασμένα και συμβατά δοχεία εκτυπωτών κατασκευάζονται από τρίτο κατασκευαστή για να παρέχουν στους καταναλωτές δοχεία που κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα επώνυμα μελάνια και τόνερ.

Με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές επιλογές μελανιού και τόνερ ως ανταγωνιστική και αξιόπιστη λύση για τη μείωση των εξόδων εκτύπωσης.

Συμβατά δοχεία εκτυπωτών

Μια συμβατή κασέτα είναι μια ολοκαίνουργια κασέτα εκτυπωτή που κατασκευάστηκε από κατασκευαστή διαφορετικό από αυτόν του εκτυπωτή σας. Τα περισσότερα συμβατά δοχεία, είναι μοναδικά σχεδιασμένα για να διαφοροποιούνται από τα αντίστοιχα επώνυμα, αλλά παρά τις όποιες δομικές διαφορές, η κασέτα εξακολουθεί να χωράει στο μηχάνημά σας και να εκτυπώνει τον ίδιο αριθμό σελίδων, ακριβώς όπως μια κασέτα OEM. Έτσι, αποκτάτε ένα ολοκαίνουργιο εναλλακτικό προϊόν, χωρίς να θυσιάζετε την ποιότητα.

Πόσο διαρκούν τα συμβατά δοχεία μελάνης;

Η διάρκεια ζωής είναι ο εκτιμώμενος χρόνος που θα διαρκέσει ένα φυσίγγιο στη σφραγισμένη συσκευασία του. Η διάρκεια ζωής για μια γνήσια κασέτα εκτυπωτή είναι 24 μήνες και η διάρκεια ζωής για μια συμβατή κασέτα είναι 36 μήνες.

Ο χρόνος που θα διαρκέσει η εγκατάσταση ενός δοχείου μέσα στον εκτυπωτή σας ποικίλλει ανάλογα με τη συχνότητα που εκτυπώνετε και την ποσότητα μελάνης που υπάρχει μέσα στο δοχείο. Εάν ένα δοχείο μελανιού δεν χρησιμοποιείται τακτικά, θα στεγνώσει και θα προκαλέσει φράξιμο του εκτυπωτή σας. Για να το αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να προσπαθήσετε να εκτυπώνετε τουλάχιστον μία φορά κάθε εβδομάδα, ακόμα κι αν είναι απλώς ένα σύντομο email, για να διατηρείτε τον εκτυπωτή σας προετοιμασμένο.

Αντίθετα, οι κασέτες για λέιζερ εκτυπωτές δεν στεγνώνουν ποτέ, καθώς εκτυπώνουν με σκόνη γραφίτη αντί για μελάνι, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκτυπωτών λέιζερ μπορούν να περάσουν μήνες μεταξύ των εργασιών εκτύπωσης και να μην ανησυχούν ποτέ για το αν θα στεγνώσει το μελάνι τους.

Τα συμβατά δοχεία εκτυπωτών παρακολουθούν τα επίπεδα στάθμης μελανιού ή γραφίτη;

Ναι, τα περισσότερα συμβατά δοχεία εκτυπωτών παρακολουθούν με ακρίβεια τα επίπεδα στάθμης μελανιού και γραφίτη, ώστε να γνωρίζετε πότε να αντικαταστήσετε το δοχείο. Για επιβεβαίωση, διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος της κασέτας στον ιστότοπο του παρόχου ανακατασκευασμένων δοχείων.

Εάν δεν υπάρχει καμία αναφορά σε επίπεδα μελανιού ή γραφίτη, τότε η κασέτα πιθανότατα δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει. Υπάρχουν ορισμένα ανακατασκευασμένα δοχεία που μπορεί να μην διαβάζουν με ακρίβεια την στάθμη των μελανοδοχείων στον εκτυπωτή σας, αλλά θα αποδώσουν τον πλήρη αριθμό των εκτυπωμένων σελίδων ισοδύναμα με μια επώνυμη μάρκα.

Τώρα που μάθατε λίγο για τις διαφορές μεταξύ των επώνυμων και των συμβατών μελανιών, μπορείτε να κάνετε μια εξαιρετική αγορά για το μηχάνημά σας. Τα συμβατά δοχεία από την εταιρεία www.printmaster.gr είναι ο εύκολος και αξιόπιστος τρόπος για να μειωσετε το κόστος εκτύπωσης. Καλή εκτύπωση!

1 thoughts on “Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ επώνυμων και συμβατών δοχείων μελάνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.