Τρόποι για να καθαρίσετε μια Epson κεφαλή εκτύπωσης

Ελέγξτε τα ακροφύσια σας και εκτελέστε τους κύκλους καθαρισμού χρησιμοποιώντας το μενού στον εκτυπωτή σας.

Κύκλοι καθαρισμού κεφαλών εκτύπωσης

Τα μοντέλα εκτυπωτών Epson, διαθέτουν έναν αρκετά αποτελεσματικό κύκλο καθαρισμού που συνήθως καθαρίζει τα ακροφύσια σε έναν ή δύο κύκλους.
Λάβετε υπόψη ωστόσο, ότι τα νεότερα μοντέλα έχουν μεγαλύτερους κύκλους καθαρισμού που δυστυχώς χρησιμοποιούν περισσότερο μελάνι κάθε φορά.

Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε:

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής δεν εμφανίζει σφάλματα στην οθόνη LCD.

Πατήστε το κουμπί Αρχική σελίδα και επιλέξτε “Ρύθμιση” και στη συνέχεια επιλέξτε “Συντήρηση”.

Επιλέξτε “Έλεγχος ακροφυσίου κεφαλής εκτύπωσης”

Ο εκτυπωτής σας θα δημιουργήσει μια σελίδα με τέσσερα έγχρωμα πλέγματα που έχουν σχεδιαστεί για να απεικονίζουν ποιά ακροφύσια είναι μπλοκαρισμένα (και ποια όχι).

Εάν δεν υπάρχουν κενά, επιλέξτε ΟΚ.

Εάν υπάρχουν κενά ή ορισμένες γραμμές είναι αμυδρές, επιλέξτε “Clean the printhead” και συνεχίστε.

Προσοχή: Μην απενεργοποιείτε ποτέ τον εκτυπωτή σας κατά τη διάρκεια ενός κύκλου καθαρισμού. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στη μονάδα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η διαδικασία είναι συγκεκριμένη για την επιλογή εκτυπωτών μοντέλων Epson Workforce, Artisan και SureColor, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί ευρέως σε πολλά διαφορετικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μοντέλων Expression. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του εκτυπωτή σας εάν έχετε απορίες σχετικά με τον εκτυπωτή σας.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς να εκτελέσετε έναν έλεγχο ακροφυσίων κεφαλής εκτύπωσης και να καθαρίσετε την κεφαλή εκτύπωσης απευθείας από την οθόνη του εκτυπωτή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.