Συμβουλές για να διατηρήσετε το κόστος εκτύπωσης σε χαμηλά επίπεδα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα από το μελάνι; Δεν είναι μυστικό ότι το κόστος της μελάνης του εκτυπωτή, μπορεί να είναι ένα σημαντικό κόστος, ιδίως στις ημέρες μας. Στην πραγματικότητα, το κόστος των δοχείων μελάνης και των τόνερ μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από την τιμή του ίδιου του εκτυπωτή.

Παρ’όλα αυτά, η εκτύπωση εγγράφων εξακολουθεί να είναι σημαντικό μέρος κάθε πολυάσχολου νοικοκυριού ή γραφείου. Για να αποτρέψετε το υψηλό κόστος εκτύπωσης, μπορείτε πρώτα και κύρια να επιλέξετε έναν εκτυπωτή με χαμηλότερο κόστος μελάνης ή τόνερ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξοικονομήσετε μελάνι.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε τις 5 κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να γίνετε πιο οικονομικοί και να κάνετε το μελάνι σας να διαρκεί περισσότερο.

1. Χρησιμοποιήστε έναν πιο οικονομικό τύπο γραμματοσειράς

Όταν εκτυπώνετε έγγραφα που δεν απαιτούν συγκεκριμένο στυλ γραμματοσειράς, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο ανθεκτική γραμματοσειρά. Ορισμένες γραμματοσειρές απαιτούν λιγότερο μελάνι από άλλες. Για παράδειγμα, η γραμματοσειρά Century Gothic ή η Time New Roman χρησιμοποιεί περίπου 25% λιγότερο μελάνι από το Arial που χρησιμοποιείται συνήθως.

Ένα άλλο παράδειγμα γραμματοσειράς που θα χρησιμοποιεί λιγότερο μελάνι είναι η Ecofont. Αυτή η γραμματοσειρά περιέχει μικροσκοπικές τρύπες που είναι αόρατες με γυμνό μάτι. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε μελάνι χωρίς αισθητή διαφορά!

2. Χρησιμοποιήστε χαμηλότερες ρυθμίσεις DPI για λιγότερη χρήση μελανιού

Ένας άλλος τρόπος για να εξοικονομήσετε μελάνι είναι να επιλέξετε χαμηλότερο αριθμό DPI ή κουκκίδες ανά ίντσα. Αυτό μετρά την ανάλυση της εκτύπωσης. Όσο υψηλότερο είναι το DPI, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα των εκτυπώσεων σας. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι χρησιμοποιείτε περισσότερο μελάνι και επομένως το κόστος εκτύπωσης είναι υψηλότερο. Όταν εκτυπώνετε σε απλό μαύρο κείμενο, αρκεί ένα DPI από 300 έως 600. Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση DPI στον εκτυπωτή σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν σπαταλάτε άσκοπα μελάνι.

3. Τα μελάνια και toners της printmaster.gr κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα αντίστοιχα γνήσια

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα όταν πρόκειται να αγοράσετε μελάνι ή τόνερ είναι να επιλέξετε συμβατά δοχεία μελάνης. Τα τόνερ και τα δοχεία μελάνης της printmaster έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με τον εκτυπωτή σας και συχνά διατίθενται σε πολύ φθηνότερη τιμή σε συνδυασμό με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Θα παρατηρήσετε πόσο καιρό θα βγείτε από τις κασέτες σας προτού χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε με τις συμβατές κασέτες και τόνερ μας. Θα παρατηρήσετε επίσης τη χαμηλότερη τιμή, που σημαίνει φθηνότερο κόστος ανά εκτύπωση για εσάς.

Εάν έχετε έναν εκτυπωτή inkjet που απαιτεί έγχρωμες κασέτες ή έναν έγχρωμο εκτυπωτή λέιζερ, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την αγορά μιας πολυσυσκευασίας (multipacks) η οποία είναι συχνά φθηνότερη από την αγορά μεμονωμένων δοχείων χωριστά. Αυτό θα σας σώσει μακροπρόθεσμα.

4. Εκτύπωση σε ασπρόμαυρο

Ένας τρόπος για να μειώσετε το κόστος του μελανιού είναι να εκτυπώνετε ασπρόμαυρα. Οι έγχρωμες κασέτες είναι γενικά πιο ακριβές από τις μαύρες κασέτες. Επομένως, εάν δεν είναι εντελώς απαραίτητο να εκτυπώσετε έγχρωμα, είναι οικονομικά αποδοτικό να εκτυπώσετε τις σελίδες ασπρόμαυρες. Αυτό θα λειτουργήσει για εσωτερικά επαγγελματικά έγγραφα ή για οικιακή χρήση.

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας ώστε να εκτυπώνονται μόνο ασπρόμαυρα; Στις ρυθμίσεις, επιλέξτε “χρησιμοποιήστε μόνο μαύρο μελάνι”. Όταν επιλέγετε “εκτύπωση σε κλίμακα του γκρι”, ο εκτυπωτής συχνά συνδυάζει τα διαφορετικά χρώματα του μελανιού για να παράγει μαύρο υψηλότερης ποιότητας.

5. Επωφεληθείτε από την εκτύπωση διπλής όψης

Δεν είναι μόνο τα δοχεία μελάνης που μπορούν να αυξήσουν το κόστος εκτύπωσης. Το χαρτί μπορεί επίσης να είναι ακριβό. Με τη δυνατότητα διπλής όψης, μπορείτε να εκτυπώσετε και στις δύο πλευρές του χαρτιού. Εκτυπώνοντας τα έγγραφά σας και στις δύο πλευρές, χρησιμοποιείτε το μισό χαρτί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.