Μπορεί ο εκτυπωτής μου να τυπώσει με ένα μόνο δοχείο μελανιού;

Αυτή είναι μια ερώτηση που τίθεται συχνά από πολλούς ιδιοκτήτες εκτυπωτών. Θα εκτυπώσει ο εκτυπωτής μου εάν ένα δοχείο είναι άδειο; Μπορείτε να εκτυπώσετε με ένα ή δύο άδεια δοχεία μελάνης;

Η γρήγορη απάντηση είναι: Ναι, μπορείτε (εάν διαθέτετε μοντέλο εκτυπωτή που το επιτρέπει) — αλλά δεν πρέπει να συνεχίσετε να εκτυπώνετε με άδεια κασέτα για πάρα πολύ καιρό.

Γιατί; Επειδή η λειτουργία με άδεια κασέτα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση της κεφαλής εκτύπωσης με αποτέλεσμα μη αναστρέψιμη ζημιά στον εκτυπωτή.

Ορισμένοι εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί για να διακόπτουν την εκτύπωση όταν ένα δοχείο μελανιού είναι άδειο. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν βουλώματα και ζημιές στην κεφαλή εκτύπωσης, καθώς και άλλα προβλήματα που συνήθως προκύπτουν όταν οι χρήστες συνεχίζουν να εκτυπώνουν με άδεια δοχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

One thought on “Μπορεί ο εκτυπωτής μου να τυπώσει με ένα μόνο δοχείο μελανιού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, έτσι ώστε να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Με την χρήση της ιστοσελίδας, αυτομάτως συμφωνείτε στη χρήση τους.